fbpx

< Takaisin

Ilona – silkkivuorinen

Ilona – silkkivuorinen

 • 6
 • 6.5
 • 7
 • 7.5
 • 8
Poista

119,00 

 

 • Karvalampaan nappa
 • Etiopialaista karvalammasta
 • 100% silkkivuori
 • Varren pituus 1,2″ (n.3cm)
 • Kolme koristeommelta päällipuolella
 • Sisäsauma
 • Valmistettu pöytäleikkausmenetelmällä
 • Valmistettu Euroopassa
 • käsityönä valmistettu alusta loppuun saakka

Lyhyt ja siro Etiopian karvalampaan nahasta käsityönä ommeltu ja valmistettu käsine, joka soveltuu hyvin myös viileämpiin säihin. Nahka on pehmeää, hengittävää, ohutta ja joustavaa ja se onkin kädessä todella miellyttävä ja kevyt. Luonnonsilkkivuori tuntuu iholla pehmeältä ja hengittävältä ja sen ansiosta käsine on helppo sujauttaa käteen, vaikka käsine onkin napakka. Silkkivuoressa on hyvä lämmöneristys ja se tarjoaa hyvin lämpöä, mutta se kuitenkin tuntuu viileältä iholla. Vaikka se onkin näin unelman kevyt iholla, niin se on myös luja materiaalina. Käsineessä on myös kolme koristeommelta kämmenselässä, jotka tuovat käsineeseen hienostunutta koristetta olematta kuitenkaan liian räväkkä. Tämä klassinen käsine on helppo sovittaa kaikenlaisiin tyyleihin. Käsineet ovat valmistettu perinteisellä pöytäleikkausmenetelmällä. Tämä takaa hyvän istuvuuden, koska ylimääräinen venyvyys on venytetty käsin pois nahasta, mutta siihen on kuitenkin jätetty varaa muotoutua käyttäjän käteen.
Mallin lesti on hiukan normaalia kapeampi, joten suosittelemme valitsemaan puoli kokoa isomman koon kuin tavallisesti.

Jotta upeista, käsityönä tehdyistä käsineistäsi on sinulle iloa mahdollisimman pitkään, niitä kannattaa hoitaa hellästi.

Yleisohjeita

Jokaisen käytön jälkeen käsineitä on hyvä venyttää hieman pituussuuntaan, jolloin niiden alkuperäinen sormien pituus sekä muoto palautuvat. Käsineet kannattaa säilyttää joko sileänä tai siististi kaksinkerroin taiteltuna – ryttäämisestä ne eivät pidä.

Vältäthän käsineiden kastumista! Hyvin kirkkaat ja voimakkaat värit voivat kastuessaan päästää hiukan väriä.

Jos käsineesi kuitenkin kastuvat, anna niiden kuivua itsekseen huoneenlämmössä mielellään pyyhkeen päällä.

Kastumisesta aiheutuneet pienet jäljet saa häivytettyä venyttämällä nahkaa kevyesti niiden kohdalta ja ympäriltä eri suuntiin.

Nappanahan kiiltoa voidaan lisätä hieromalla käsineitä pehmeällä kankaalla ja käyttämällä hiukan talkkia.

Mokkanahan nukkaa voidaan kohentaa pehmeällä harjalla tai vaahtomuovin palasella.

Mokkanahkaisista käsineistä saattaa uutena irrota hieman ns. mokkapölyä, joka voidaan poistaa kevyellä harjauksella.

Käsineiden pesuohje

Vaikka käsineet eivät satunnaisesta kastumisesta pidäkään, ne on kuitenkin mahdollista pestä käsin. Konepesu on liian rankka toimenpide.

Käytä pesuaineena hyvin mietoa ja runsasrasvaista pesuainetta (esim. Marseille-saippuaa), joka sekoitetaan kädenlämpöiseen veteen. Pesuaineen rasva palauttaa käsinenahan luontaisen rasvaisuuden.

Pue pestävä käsine käteesi ja hankaa sitä hellävaroen vapaalla kädellä veden pinnan yläpuolella. Älä upota käsineitä veteen, sillä luonnonkuituiset vuorimateriaalit saattavat kutistua, mikäli veden lämpötila on vahingossa liian korkea. Huomioithan myös, että turkisvuorisia tai muuten turkissomisteisia käsineitä ei voi pestä vedellä.

Huuhdo käsineet kädenlämpöisellä vedellä, johon on lisätty vähemmän samaa pesuainetta.

Anna käsineiden kuivua pesun jälkeen huoneenlämmössä pyhkeen päällä. Käsineet eivät pidä kuumasta eli ethän laita niitä patterille tai muun lämmön lähteen luo.

Kun käsineet ovat vielä hieman kosteat, pue ne varovasti käteesi, jotta niiden alkuperäinen muoto palautuu.

Hienoimmista nahoista valmistetut käsineet eivät myöskään pidä silikonia sisältävistä suojasuihkeista -tai voiteista.

0